Programom

Rendszerszintű változásra, bátor, innovatív, ambíciózus célokra van szükség,
hogy felépítsük az új Magyarországot! Erről szól az Új Magyarország terv.

Programom

Rendszerszintű változásra, bátor, innovatív, ambíciózus célokra van szükség, hogy felépítsük az új Magyarországot! Erről szól az Új Magyarország terv.

Visszavesszük az országot a korrupt fideszes elittől.  Kész tervünk van arra, hogyan fogjuk jogállami eszközökkel, gyorsan és hatékonyan elszámoltatni a felelősöket, visszerezni az országot és megakadályozni a vagyonok és a bűnözők kimenekítését. Az új rendszerváltás tervünk pontosan rögzíti majd mit teszünk az első 3, 30 és 300 napban.

 

Mindenki tudja, hogy a finn a világ egyik legjobb oktatási rendszere. A finn modell legjobb elemeit átvéve szervezzük újra a magyar oktatást: a nyelvtudást, a digitális ismereteket, a csapatmunkát, a kreativitást, a kritikai gondolkodást, a tanszabadságot helyezzük középpontba.

 

Olyan családtámogatási rendszert alakítunk ki, ami lehetővé teszi, hogy mindenki akkor és annyi gyereket vállalhasson, amikor és amennyit szeretne. Célunk, hogy mindenkinek esélyt adjunk arra, hogy szerető családban, biztos háttérrel nőhessen fel. Ki kell mondanunk: a család az család, és minden család egyenlő.

Minden magyarnak joga van az egészséghez, és hogy a legjobb körülmények között gyógyulhasson. Ehhez nemcsak a rendelőknek és a kórházaknak kell felszereltnek lenniük, de motivált és felkészült orvosokra és ápolókra is szükség van. A szakrendeléseket egyre többen kénytelenek magánúton igénybe venni, és az állami társadalombiztosításon felül súlyos pénzeket fizetni a kezelésekért. Emeljük az állami ellátás szolgáltatási színvonalát a magánéval azonos szintre, hogy ugyanolyan körülmények között lehessen gyógyulni az állami ellátásban!​

Elegünk van abból, hogy sokan csak beszélnek a környezetvédelem fontosságáról. Ezért mi a megújuló energiára helyezzük a hangsúlyt, és világos célokat jelölünk ki: újra engedélyezzük a szélerőművek építését, minden évben 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését és 50 ezer új lakossági napelemes rendszer telepítését támogatjuk, valamint 2035-től kizárólag elektromos autókat engedünk forgalomba hozni Magyarországon! A Paks-2 projektet pedig leállítjuk, hiszen azt mind pénzügyi, mind nemzetbiztonsági szempontból elfogadhatatlannak tartjuk!

A kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően a forint régóta csak zuhan. Ma már csak egy megoldás maradt: bevezetjük az eurót Magyarországon, amivel nemcsak az emberek pénzét védjük meg, de a magyar gazdaság felzárkózását és pénzügyi stabilitását is biztosítjuk.

Az állami vagyon legyen tényleg a közösségé Magyarországon! A norvég mintához hasonlóan tulajdonossá teszünk minden magyar embert az állami tulajdonú cégekben, így minden magyar részesülhet ezek profitjából osztalék formájában.

Bármikor felveheted az összeg 10%-áig terjedő összeget, ha elmennél egy fél évre pihenni vagy tanulni! 35 év fölött például bárki, bármikor kivehet egy év fizetett szabadságot, amely alatt nyugdíjat kap a saját nyugdíjszámlájáról. Biztosítani kell a rugalmasságot, az alkotói szabadságot, hogy az emberek jókedvűen és produktívan dolgozhassanak.

Több szabadidőt, több családozást, több a közösségért végzett munkát jelentene a 4 napos munkahét. Nyugat-Európában az átlagos munkaidő heti 32 óra. Célunk, hogy a hatékonyság növelésével és a rugalmas foglalkoztatás erősítésével 2030-ra elérhetővé váljon a 4 napos munkahét az Új Magyarországon.