Felszámoljuk a kínai és orosz befolyást!

2021. Apr. 27. | Beszédek

Naszádos Zsófia, a Momentum külpolitikai szakértője

Az elmúlt tíz év magyar külpolitikája az elszalasztott lehetőségekről és hazánk mind nagyobb nemzetközi elszigetelődéséről szólt. A mi célunk egy olyan Magyarország megteremtése, amely felelős és megbízható partnere nyugati szövetségeseinek és mindenkor kész kiállni minden magyar védelméért, éljenek bárhol a világban. 

Kormányra kerülésünk után felszámoljuk az országot mind jobban behálózó orosz és kínai befolyást, és helyreállítjuk a magyar külpolitika autonómiáját. Azonnali, és teljes körű átvilágítást hajtunk végre a nemzetbiztonságilag kiemelt jelentőségű intézményeinkben, itthon és a külképviseleteinken is. Bezáratjuk az orosz titkosszolgálat által irányított Nemzetközi Befektetési Bank budapesti kirendeltségét. Kitiltjuk a kínai cégeket a magyar telekommunikációs hálózatok építéséből, és leállítjuk a Budapest-Belgrád vasút építését. 

Bevezetjük az eurót. Ez nem csupán a magyar gazdaság fejlődésének és stabilitásának a záloga, de Európa centrumához való csatlakozásunknak is feltétele. Ha befolyást akarunk a saját sorsunk felett, ott kell ülnünk az asztalnál – különben előbb-utóbb az étlapon kötünk ki.

A közös valuta minden tagállamnak védelmet nyújt, ha a világgazdasági folyamatok kedvezőtlenre fordulnak, és közös pénz nélkül elképzelhetetlen a valódi gazdasági egység és fejlődés Európában. 

Soha nem feledhetjük el, hogy Magyarország csak akkor lehet erős és sikeres, ha kiáll minden magyar mellett, éljen bárhol a világban. Több, mint kétmillió fővel a külhoni magyarok alkotják Európa egyik legnagyobb nemzeti kisebbségét. Történelmi felelősségünk és kötelességünk támogatni a határon túli magyar közösségek jogvédő és érdekképviseleti tevékenységét.

Célunk, hogy biztosítsuk minden magyar egyenlő választójogát: a kivándorolt magyarok parlamenti képviselete mellett a külhoni magyarok képviseletét is erősítjük. A határon túl élő honfitársaink számára is lehetővé tesszük az egyéni jelöltre való szavazást, a levélben szavazás lehetőségét pedig kiterjesztjük a Magyarországon lakóhellyel rendelkező, külföldön tartózkodó polgárokra is.

Címke: