Az előválasztásról

A Momentum, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd közösen döntött: 2022-ben az országgyűlési választáson közös miniszterelnök-jelöltet, Magyarország 106 országgyűlési egyéni választókerületében pedig 106 közös jelöltet és közös listát állítunk.

 

17 éves vagy? Szavazhatsz!

 

  • Minden állandó magyarországi lakhellyel rendelkező felnőtt állampolgár leadhatja a szavazatát. Sőt, a Momentum sokat tett azért, hogy elérje: azok a 17 évesek is részt vehetnek az előválasztáson, akik 2022 májusáig betöltik a tizennyolcadik életévüket. 

 

Külföldön élsz? Online is szavazhatsz!

 

  • Ha az előválasztási sátortól távol eső kistelepülésen vagy éppen külföldön élsz, online is leadhatod a szavazatodat! Ha érdekelnek a részletek, iratkozz fel itt, és értesítünk!

 

Ajánlásgyűjtés augusztusban, szavazás szeptemberben és októberben!

 

Július 26. A jelöltként indulók bejelentik részvételi szándékukat

Augusztus 23. – szeptember 6. Ekkor ajánlhatod aláírásoddal a számodra szimpatikus jelölteket

Szeptember 6. Jelöltállítás végleges határideje

Szeptember 18. – szeptember 26. Az előválasztás első fordulója, ekkor szavazhatsz miniszterelnök-jelöltre és egyéni képviselőjelöltekre is

Október 4. – október 10. Az előválasztás második fordulója, ekkor a második fordulóba továbbjutó három miniszterelnök-jelöltre szavazhatsz 

 

További információkért iratkozz fel az előválasztási hírlevelünkre, vagy nézd meg az ellenzék közös előválasztási honlapját.